Geschiedenis

Nieuws, vers van de pers. Onze weekbladen zijn een begrip in de regio Midden-Brabant. Trouwe lezers waarderen de sociale functie van onze bladen. En de ondernemers bereiken hun klanten in het verspreidingsgebied via onze kranten. Maak via deze pagina kennis met onze edities. Lees hoe, wanneer en waar u snel advertenties kunt plaatsen. 'Baarle's Nieuws- en Advertentieblad' later omgedoopt in Ons Weekblad is reeds sinds 1906 het nieuws- en advertentieblad voor de regio rondom Baarle. In 1979 kreeg het blad gezelschap van Weekblad Gilze en Rijen. Later volgden Weekblad Nieuw-Ginneken (1989), 't Carillon (1994), Weekblad Oosterhout (1995), Weekblad voor Dongen (1998) en De Langstraat (2006).

1906: De Familie de Jong vestigt zich in Baarle-Nassau en start met het vervaardigen van handels- en familiedrukwerk in combinatie met het uitgeven van de plaatselijke krant. Op 2 juni 1906 verschijnt het eerste nummer van het ‘Baarl’s Nieuws en Advertentieblad’ in een totale oplage van circa 300 exemplaren.

1946: Op 3 augustus verschijnt de eerste Chaamse Koerier in buurdorp Chaam.

1955: Na de introductie van ‘Ons Weekblad voor de gemeente Alphen en Riel’ in 1954 is het in 1955 gedaan met de aparte uitgaven en kopbladen. Het is vanaf dat moment Ons Weekblad voor Baarle-Nassau-Hertog, Ulicoten, Alphen en Riel.

1979: Het eerste nummer van het gratis huis-aan-huisblad Nieuwsblad Gilze en Rijen verschijnt. In 1980 verandert de naam in Weekblad Gilze en Rijen.

1989: Tien jaar na de start van Weekblad Gilze en Rijen verschijnt het derde weekblad van  Uitgeverij Em. de Jong: Weekblad Nieuw-Ginneken in de kernen Bavel, Ulvenhout, Galder en Strijbeek.

1994: Weekblad ’t Carillon wordt overgenomen van Drukkerij Kruip.  In 1995 gaat ‘Het Mays Nieuwsblad’ op in ’t Carillon.

1995: Begin 1995 verschijnt het eerste nummer van de grootste uitgave: ‘Weekblad Oosterhout’. Met de uitgave van dit blad ontstaat een aaneengesloten gebied van uitgaven in Midden-Brabant. Ondanks de felle concurrentie in deze gemeente zal ‘Weekblad Oosterhout’ erg succesvol blijken.

1998: Van Drukkerij Leijten in Dongen wordt overgenomen ‘Weekblad Dongen’.

2006: In het jaar waarin Uitgeverij Em. de Jong haar 100-jarig jubileum viert wordt weekblad ‘De Langstraat’ overgenomen. Het blad verschijnt als gratis huis-aan-huisblad in de kernen Raamsdonk - Raamsdonksveer - Geertruidenberg - Waspik - Hank en Dussen in een oplage van 14.000. Hiermee groeit Uitgeverij de Jong naar een totaal oplage van 100.000 exemplaren per week in een gebied dat geheel Midden-Brabant beslaat.

2008: Eind 2008 verschijnt het eerste nummer van de Duinkoerier. Met de uitgave van dit blad wordt het verspreidinggebied van de weekbladen van Uitgeverij Em. de Jong uitgebreid naar Loon op Zand, Kaatsheuvel, Sprang- Capelle en de Moer. De totale oplage van de weekbladen van Uitgeverij de Jong is hiermee gegroeid naar 130.000 exemplaren.

2013: In januari verschijnt het eerste nummer van Weekblad Waalwijk. Een nieuwe uitgave met als verspreidingsgebied Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik, Drunen, Heusden, Elshout, Oudheusden, Doeveren, Herpt, Heesbeen en Hedikhuizen. Daarmee stijgt de totale oplage naar 155.000 exemplaren.

2014: Vanaf 2014 wordt de Duinkoerier ook in Udenhout uitgegeven en verdwijnt deze uit Sprang-Capelle. Inwoners van Sprang-Capelle krijgen vanaf dat moment alléén nog Weekblad Waalwijk. Dit geldt ook voor inwoners van Waspik, waar de Langstraat wordt vervangen door Weekblad Waalwijk. Vanaf 1 januari ontvangen inwoners van Drunen, Elshout, Heesbeen, Hedikhuizen, Doeveren, Herpt, Oudheusden en Heusden een eigen deeleditie van Weekblad Waalwijk. De geboorte van Weekblad Drunen is hiermee een feit.


2015: Sinds 1 januari 2015 is de deeleditie van Weekblad Drunen uitgebreid met Weekblad Vlijmen. Zo verschijnt Weekblad Waalwijk voortaan in gemeente Waalwijk en bedient Weekblad Drunen/Vlijmen de gemeente Heusden in zijn geheel. Hierdoor is Weekblad Drunen/Vlijmen in oplage gestegen.
In maart zijn twee kranten toegevoegd aan de bestaande uitgaven: Nieuwsklok (Oisterwijk) en De Hilverbode (Hilvarenbeek). Het zijn huis-aan-huisbladen met een rijke historie, Nieuwsklok verschijnt sinds 1917 en De Hilverbode vanaf 1929. De totale oplage van Uitgeverij Em. de Jong stijgt daarmee tot 200.000 kranten per week.

 


Inlichtingen over advertentiemogelijkheden:
013-5075534 of e-mail : uitgeverij@emdejong.nl